bild

bild

måndag 30 november 2009

Det blev en mycket trevlig 1:a advent i affären

Precis så här ska det vara på 1:a Advent. Massor med folk, trångt och gemytligt. I min lilla butik så blir det rätt snart fullt men det funkar faktiskt ändå.

Glada och trevliga besökare som kommer år från år och våra egna Trosingar som också vill ut och beskåda julmarknaden och alla butiker som har skyltat om inför Julhandeln.

Spännande att se vilken butik som vann priset för bästa julskyltning. Titta in på www.osp.nu i nästa nummer så presenteras vinnaren där. Även de som röstat och har turen att vinna presentkort finns med och kan hämta sina presentkort på Bokhandeln i Trosa.

Nu närmar sig Julen med stormsteg och imorgon är det 1 dec. och julkalendern börjar. Jag tror att jag ska göra som Ingela och hennes barn. Köpa en gammal Julkalender på DVD och titta på ett avsnitt per dag. Denna julen blir det nog Teskedsgumman.....

1 kommentar:

 1. Hej vännen!
  Åh, så kul att du också blivit med blogg! Nu kan man ju få lite mer kontakt! (Fniss!) Roligt att se vad du pysslar med!
  Kul att du hade så mycket folk på advent. Själv hade jag stängt och gick på marknaden, hade middag hemma för farmor och broder o var sedan bortbjudna på glöggmingel men kom oss aldrig iväg för middagen drog ut på tiden...
  En jättemysig Första Advent i alla fall!

  Jag har i alla fall pratat med J. Han föreslog chat. Kan du tillse att MSN är igång vid tillfälle, tro?
  Får pratas vid mer när vi ses!

  Stor kram så länge!

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till