onsdag 2 december 2009

Vinn sötaste julsetet med grytlapp och grytvante.


Bidra med ditt bästa jultips. Tävlingen pågår t.o.m 15 december och vinnaren lottas bland bidragen. Vinnaren meddelas på bloggen 17 dec.

Lycka till!

Eva

11 kommentarer:

  1. Mat. . . Dålig husmor här just nu inga recept på lut!//Elli

    SvaraRadera
  2. Hej hopp, nu hittade jag hit till din fina blogg :) Vilka härliga ting du har i din butik! Jag är gärna med i din tävling men just nu har jag ingen tid att leta recept ;) har ju knappt tid att blogga.... hur som helst så har jag länkat till din tävling på min blogg :)

    Ha det gott,

    SvaraRadera
  3. Mitt bästa julrecept är ett glatt humör och proppfull plånbok så ungarna blir nöjda och glada! ;-)
    Önskar dig en skön torsdag kväll! Själv ska jag hem en stund nu till min lunginflammatoriske make. Han har just ringt och beställt godis!

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  4. Mitt bästa jultips nu är att surfa runt på alla härliga julbloggar för inspiration.

    Måste kika i din butik lite.

    SvaraRadera
  5. Mitt bästa jultips är att se till att det inte bara ser juligt ut och låter juligt hemma (med pynt och musik) utan att man ser till att det luktar jul också! Det löser man simpelt utan vare sig bak, doftoljor eller doftljus om man bara lägger i lite typiska julkryddor i ett doftkrus. Eller om man saknar det, så låter man det sjuda svagt på spisen i en liten kastrull.

    Nejlika och kanel brukar jag köra på. Det luktar jättegott! :D

    SvaraRadera
  6. Mitt bästa jultips för att få upp andan är att samla vänner, på med julmusik och gör något tillsammans=) bak, pyssel vad som!

    SvaraRadera
  7. För att få det lite juligt så kan man göra det lite fint ute hos fåglarna. Det finaste jag vet är att sätta upp en havrekärve...ännu har jag inte fått upp någon hos mig. Fåglarna får solrosfrön så länge och det verkar dom gilla! Men en kärve som sen får vit snö på sig...det är jul för mig! / Irene

    SvaraRadera
  8. Hej det var kul att hitta hit.
    Fina fina grytlappar.
    Mina bästa tips finns på min blogg.
    Hmm hur gör jag nu.....
    Funderar ochåterkommer.
    Annika

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Den här sidan är visst en ny bekantskap. Roligt att få se en ny sida. Vilka fina grytlappar du lottar ut! Jag ansluter mig givetvis till tävlingen och länkar med bilden i min blogg(högersidan-drygt mitten)
    Mina bästa jultips, är egna hemmagjorda dekorationer med granris, kottar och apelsiner och röda band. Julkryddor som sprider doft i huset, mycket ljus överallt; både stearin och elektriska julslingor o likn.Apoteket har varje jul haft ett underbart recept på en saffranskaka, som bara är så mumsig.Där får man verkligen valuta för det dyra saffranet.Hjortronglögg är också underbart gott!Ja, det var några tips.
    Ha en fin fortsättning på adventshelgen och en trevlig Lucia!
    /Bästa hälsningar, Karin

    SvaraRadera
  10. Hejsan.
    Brukar titta in på din blogg ibland men aldrig lämnat avtryck.
    Skulle gärna vilja vara med och tävla. Mitt jultips är att gå ut i skog och mark och plocka in allt som är vackert och gör ditt eget julpynt.Finns inget finare än gran/tall/enris, kottar och mossor,pinnar och allt vad skogen har att erbjuda. Billigare och många gånger finare än att köpa.
    Plockar även massor av hjortron när det finns och har jag hjortron kvar sen året innan gör jag egen hjortronglögg. Mycket godare än det köpta.
    Trevlig 3.e advent.
    christin_hermansson@hotmail.com

    SvaraRadera
  11. Mitt bästa jultips är att baka massa gott julgodis och bara njuta tillsammans med familjen. iceblueeyes_85@hotmail.com

    SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till