bild

bild

tisdag 25 maj 2010

Grönsakslandet


Första dagen


Oj, en hel månad sen senaste inlägget. Det har varit fullt upp med jobb och utbildning. Har nu gått Affärsutveckling, Marknadsföring och "Att växa" utbildning. Det har varit fantastiska 7 dagar uppdelat på 3 tillfällen. Att få en kick i sitt företagande och lära sig att göra rätt saker, helt underbart.

Nu har även våren kommit till Trosa även om det inte syns idag. Regnet det bara öser ner... Men jag såg att redan imorgon ska det bli bättre. Skönt.

I förrgår och igår mellan skurarna så startade jag mitt nya projekt "grönsakslandet".
Jag har gått runt i trädgården och försökt hitta en bra plats med tillräckligt utrymme men återvände till baksidan av huset där det låg förut.

Andra dagen även påfyllt med jord från komposten.


Vilket jobb att gräva bort allt gräs för hand men motion får man på köpet.


2 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Tack för besöket hos mig!
  Så underbart det låter med grönsakslandet!!!
  Låter också som om du är väldigt nöjd och glad för fortbildningen! Sådant får man ju inte för mycket av...
  Allt bra hos mig men idag sitter jag hemma och försöker vara "administrativ" men måste till verksta´n senare idag för att fortsätta med Garvaregårdens skylt som ska vara klar innan 6 juni. Det ska bli en exakt kopia av den gamla.

  Sköt om dig och hoppas vi ses snart!!!
  Stor kram!
  Ann-Helen

  SvaraRadera
 2. Jag var in och hälsade på härom dagen men du var inte där! Synd! Men jag kommer förbi igen en annan dag!

  Och så mycket fint du hade!!!

  Ha det så gott tills vi hörs och ses!

  Kramar!
  A-H

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till