bild

bild

måndag 14 juni 2010

Lite bilder från trädgården


Vallmo så underbarMina blå irisar som har fler blommor än någonsin i år.
Tack Ulla J. för dessa för många år sen.

Dessa jordgubbsplantor kommer från början
från min goda granne Eva. Tack!


Mårbackapelargoner alltid i fönstret i hallen.
Tillsammans med ett loppisfynd för några år sen.


Lugnet efter stormen idag. I lördags var det Trosa Marknad och besökarantalet slog alla rekord iallfall om man ska se till bilar för så här mycket bilar har det aldrig varit denna dagen. Jättekul och massor med trevliga kunder.

Innan på morgonen var jag på loppis på Häradsvallen i Vagnhärad. Kan inte missa den för allt i världen. Köpte lite kul burkar och porslin och framförallt en trädgårdsgrupp som vi ska ha hemma och som jag ska lacka lite och fixa till.

Väl hemma på eftermiddagen så var det väldigt skönt att lägga upp fötterna på fotpallen och pusta med en god kopp te innan jag ick ut i trädgården och planterade västeråsgurkan jag köpt.
Vad underbart det är att ha trädgård!

1 kommentar:

 1. Hej Eva!
  Tack för hälsning och bloggbesök!
  Så fint du har i trädgården!!! Visst är det en underbar tid nu!???
  Kul att du också gjorde fynd på Häradsvallen! Vi ses nog där 3/7 om inte innan!

  Ha nu en underbar midsommar!!!
  Vi ska till Gnesta på kombinerad 50-årsparty och midsommarfest med medeltidstema så här syns medeltidsdräkter för fulla muggar!

  Ha det så gott så länge!

  Stor kram!
  Ann-Helen

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till