bild

bild

tisdag 28 september 2010

Hemkommen från Ullared.....

Lånade bilder från Tant Grön i Vintrosa.

Så var vi hemma igen. En fullmatad helg med shopping, trevlig samvaro och god mat. Jag fick ett kvitto på att jag fortfarande är lite tidsoptimist för vi hann inte allt som jag hade räknat med. Tant Grön är ju som vanligt helmysigt trots att det regnade småspik och blåste.. De är nästan färdiga med sin gröna butik och jag återkommer i November för att njuta vid brasan. Nästa stopp blev i Mariestad där åt.Två av oss provade på libanesisk mat (som var jättegott). Sen köpte jag 2 st kul hattar på rea.

Freeport hann vi inte till så rutten gick över Borås där de också hade stängt outleten redan klockan 5... Förstår de inte att det är för tidigt för oss som har sena vanor. Väl i Falkenberg checkade vi in på Grand och gick sen ut och åt på ett mysigt ställe vid vattnet med jättegod mat. Sen var det disko på hotellet men då var vi så trötta så sängen lockade mer.


Dag 2 upp tidigt och åt frukost. Mycket och gott och sen bar det av till Ullared.
Gekås var över förväntan. Ingen kö när vi skulle in vid 9 på söndagen men det var ändå mycket folk. Alla (nästan) med kundvagnar och alla på gott humör trots allt rattande runt för att inte krocka. Köpte massor med förbrukningsartiklar, sänglinne och annat bra att ha som jag köper ändå och det var jättebilligt... Ett skärp, en plånbok, längdåkningsställ och en massa underkläder låter väl inte så upphetsande men det var verkligen kul att handla.

Nya fiket på övervåningen fräscht med goda mackor och kaffe. Till och med latte för oss lactosintoleranta och en havreboll som inte innehåller varken lactos, gluten eller nötter. Tänk att man kan bli så glad för en sån sak. En hel avdelning med spel och leksaker och då menar jag massor. 15 meter med Lego (tur att Fille är stor nu) och allt som man kan tänka sig. Behöver jag säga att bilen var full. Sandras nya väska på hjul fick hedersplatsen i mitten av baksätet med bälte på :-) I Linköping hoppade hon av och klev på tåget till Sundsvall. Hemma var vi vid 10. Trötta men rätt glada efter 2 hektiska dagar.
Tack tjejer för en jättetrevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till