bild

bild

torsdag 16 september 2010

Resa till Filipstad med kören

Efter en bussresa på ca.6 timmar med stopp på Sannakroa (där vi åt god mat) så var vi framme vid Kalhyttans herrgård där vi skulle öva, äta och sova.
Denna utsikten har man från trappan till herrgården.Frukostrum och matsal

Dorothea, värdinnan på Karhyttans herrgård.

På söndagen sjöng vi i Rämmens kyrka. Den var helt underbart vacker och läget kunde inte vara bättre där på halvön vid sjön Näsremmen.På eftermiddagen fick vi en guidning i Filipstad av ett par som varit lärare, och vilken guidning. De berättade med inlevelse och läste dikter av Nils Ferlin och t.o.m bjöd på sång.
Vilket härligt par!


Monumentet där Filipstads stolthet John Ericson ligger begravd. En uppfinnare som reste till USA där han bosatte sig och blev mycket framgångsrik.


Jag har en likadan bild som är tagen för ca. 35 år sen då jag var i Filipstad första gången. Var ju vara tvungen att be Agneta ta en till...


Vid torget som är det äldsta i Filipstad ligger detta huset.

En rolig skylt! Billigt och snabbt att ta körkort eller....2 kommentarer:

 1. Vilken härlig körresa ni har gjort. Det är roligt att ha ett intresse som innebär att man får ut och resa och se spännande platser. Rämmens kyrka måste väl vara lite ovanlig, vi har väl inte så många träkyrkor i Sverige? Ni ser ut att trivas, du och herr Ferlin;-) och vilket bra tips om man behöver körkort snabbt=)

  Tack snälla du för din gulliga kommentar! Just nu känner jag lite flow när det gäller den kreativa sidan.

  Önskar dig en underbar fredag och helg!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Gun-Britt Qvarnström17 september 2010 03:45

  Trevlig blog, Eva! Kommer med säkerhet att återkomma och läsa och se på vackra bilder. Och visst hade vi en trevlig resa .... som alltid.

  Körkompisen Gun-Britt

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till