bild

bild

måndag 11 oktober 2010

Höstbilder
Imorse skulle jag väcka yngsta sonen för Jonas åkte tidigt för att lämna in bilen. Jag är inte så glad i att gå upp tidigt men upp kom jag och skjutsade Fille gjorde jag och.....fick uppleva trädgården i härligt uppvaknande efter den första frosten. Vilken underbar syn! Såklart passade jag på att ta lite bilder.

Åkte även till affären och handlade ingredienser till Fyriskaka (5st) som jag ska baka idag. Vi ska träffas på Vandrarhemmet Snipan onsdag kväll där vår grupp "Trosa Året Om" samlat över 40 deltagare till ett möte för att undersöka intresset i att skapa mer aktiviteter och arrangemang under för och lågsäsong. Vi vill ju att fler ska få upptäcka hur trevlig stad Trosa är och att det är en året runt stad!

2 kommentarer:

 1. Hej Eva!
  Så mycket du visar och så många bilder!!! Köpte du en ny kamera? Det verkar så!! Jättefina bilder!
  Jätteroligt att läsa om allt du hittar på!!! Själv går jag bara med näsan i målarburken. Önskar ibland att jag vore lika extrovert som du, men samtidigt är det ju ganska skönt att man är så lättroad att det räcker med en resa bort till Industrigatan för att jag ska vara nöjd och glad! (Fniss!)

  Många kramar!!!
  Ann-Helen

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder du har tagit!
  Hoppas allt är bra med dig.

  Synd att vi inte "sprang på varandra" på Mässan i Kista.

  Jag får ta en tur till vackra Trosa kring jultid....

  Må så gott!
  Kram Therese

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till