bild

bild

måndag 4 oktober 2010

Rapport från Antik & Kuriosamässan i Kista


Mycket saker. Många roliga saker. Inte så mycket folk på fredagen vilket var rätt skönt för mig men jag hoppas att det blev mer besökare med tanke på de utställande företagens skull. Många fina montrar och många som lagt ner mycket tid för att göra det snyggt. Och tro mig jag vet hur mycket tid och kraft det kräver. Trodde jag skulle tycka det var tråkigt att inte ställa ut på mässan men jag tyckte det var trevligt att besöka den istället. Träffa trevliga kollegor och prata lite och få höra hur det är med dem. Oj, vad glad jag är Thomas för din skull!!!

Många bilder från en av mina favoritutställare. Hasse och Yvonne som driver Sjöbodens Antik & Inredning från glada Huddik. Jag kommer någon gång och hälsar på!En annan trevlig monter där det mesta gick i svart och det var jättesnyggt och effektfullt. Glömde titta på tomtarna trots att jag samlar gamla tyska och det fanns ju några där. Däremot köpte jag en hos en annan utställare min vana trogen. Jag ska alltid ha med mig en hem varje år.Hittade lite andra saker till affären. Bl.a. en gammal låda som jag ska lägga julsaker i Jag tycker det är roligt med kombinationen gammalt och nytt i affären. Får se om jag kommer ihåg att lägga in en bild senare. Tiden går så snabbt och snart är det jul....... Jippie! Jag älskar julen och allt pynt och allt rött. Det blir så varmt och mysigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till