bild

bild

tisdag 9 november 2010

Och vinnare är...

Pia (Bakformen). Grattis! Jag meddelar via mejl så när du svarar kan du ge mig din adress så skickar jag vinsten!!

Detta är skälet till att jag inte varit så aktiv på bloggen i november. Vår sötnos Bella som är en Portugisisk vattenhund. Hon har varit hos oss i en vecka och har boat in sig ordentligt. Massor med nytt att upptäcka och nya flockmedlemmar att lära känna... Vilket äventyr för både henne och oss. Igår åkte vi till Ann som har TÖS Hundhälsa för att köpa Blodstopp. Tanken är att jag ska klippa hennes klor lite idag och då är det bra att ha medlet tillhands om det blir klippt för mycket...Hoppas inte.

Idag var vi ute och blev genomblöta för här snöar det som bara den. Tänkte åka till Stockholm för att köpa emballage men med tanke på förra årets kaos så stannade jag hemma. Det blir beställning på nätet istället.

Ha en skön snöig dag.
Kram Eva.


3 kommentarer:

 1. Stort grattis till den lyckliga vinnaren!

  Vilken sötnos som har fått flytta in till er. Hon ser ut att ha glimten i ögat=) Vad roligt!

  Ha det gott och må väl!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Hej Bella!

  Åhh, så glada de måste vara borta på Hemgården över att du valt just dem! Såotroligt sööööööt du är!!! Jag kommer snart och pussar på dig eller så får du komma hit och busa i min butik! Det finns många möbelben att gnaga på och det GÖR inget för då blir möblerna bara lite mer shabby chic! Så du är så välkommen så!!!

  Hälsa hela glada familjen!!!

  Kramar Ann-Helen

  SvaraRadera
 3. Grattis till nya familjemedlem! Hon är bedårande söt. Kommer ni också att vara med på hundpromenader i Trosa?
  Njut av valptiden, den är över så snabbt! Vi visar vår lilla valp i Stockholm i december, hon är redan i unghundsklassen. Suck.

  Har det gott!

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till