bild

bild

torsdag 13 januari 2011

Sjuk igen...och Det goda livet maraton...

Ja, inte börjar året så väldans bra inte. Först blev jag sjuk när vi var i Lofsdalen, sen blev äldste sonen jättedålig när vi kom hem och nu är jag sjuk igen...Tar det aldrig slut. Jag har vilat mig tillräckligt nu tycker jag och borde vara immun mot alla influensor vid detta laget tycker jag.

Tur ändå att det finns trevliga program som inspirerar och får en att tänka framåt på svtplay. En fantastisk möjlighet för alla oss som inte hinner se TV när programmen går utan kan se dem när vi har tid och lust. Missa inte denna underbara serie.
Må gott!
Kram Eva.Välkommen till fenomenet River Cottage

Hugh Fearnley-Whittingstall har gjort program om River Cottage sen 1998 och vilka blivit mycket omtyckta i Storbritannien. Nu börjar SVT visa serien och kallar den Det goda livet. Det handlar om att leva på och odla egna grödor, starta nya verksamheter samt tillaga god och lokalt producerad mat.

Hugh Fearnley-Whittingstall är utbildad kock, journalist, programledare och självlärd amatörjordbrukare. I slutet av 1990-talet började programmen om hans liv som självförsörjande familjefar på den brittiska landsbygden. Allt startade med huset River Cottage, ett tidigare semesterhem i Dorset, dit han flyttade tillsammans med sin familj.

Det goda livet (River Cottage) har sen dess visats i Channel 4. Från början var det Hugh Fearnley-Whittingstalls kamp att ta hand om sin egen mat som stod i fokus. Men serien har utvecklats till att allt mer handla om att utveckla en ekologisk och hållbar livsstil för britterna. Frigående höns, grisar som får vara ute och böka året om, giftfria grödor och mycket annat är ämnen som diskuteras och analyseras i programmen.

I sommar visar SVT en säsong av serien som handlar om våren och årstiden goda mat som man kan odla och tillaga.

1 kommentar:

 1. Hallå där vännen, tråkigt att du blivit sjuk igen, men är det inte så att när man kopplar av det är då alla bascillusker hinner ifatt en?

  SVTplay+andra kanalers playfunktioner är toppen tycker jag, för jag är ingen TV-fantast utan vill titta när jag har möjlighet. Samma är det med sommarpratarna, jag har sparat ner flera av mina favoriter.

  Krya på dig nu och sköt om dig!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till