bild

bild

torsdag 28 juli 2011

Österlenresan med Carola

Förra helgen åkte Carola och jag till Österlen. Tack snälla för att du frågade om jag ville följa med. I många år har jag velat åka till Degerberga antikmarknad och det var målet med resan men oj vad vi hann mycket på 2 dygn. Synd bara att loppisarna inte hade nattöppet för då hade vi garanterat åkt runt hela natten lång... Här är lite bilder från lördagens stopp.Här måste ni bara stanna och fika eller köpa bröd om ni är i Brösarp. Ett helt underbart bageri och café. De har även frukost. Underbara bakverk och fantastiskt goda matbröd. Mycket trevliga är de också! Ägaren själv till höger.Ungherrar köpte jag till min 14-åring som älskar kakor. Tyckte det passade bra....Loppis i VittskövleSlottet i Vittsjövle. Tydligen det största privatägda slottet i Sverige... Helt underbart omgivet av vatten..Ett stopp på Kaffestugan Annorlunda vid Stenshuvud utanför Kivik. Här bakar de underbara "torra" kakor till sitt kakbord och man tar hur mycket man orkar med kaffe eller te till för 65:-. Verkligen goda kakor och 7 sorter var det och såklart smakade vi på alla. Underbar socker och pepparkaka och korintkakor och ett stort plus för inredningen i gammal stil med gamla möbler och virkade dukar. Kaffet serveras vid bordet i kanna.


Vitemölla Badhotell.


Nästa inlägg innehåller fler stopp. För ni trodde väl inte att det var slut ännu....

Ha en bra kväll.

Kram Eva.

1 kommentar:

  1. Hej vännen =) Jag hoppas att allt är bra med dig?
    Ja men visst var Österlen underbart =) Ja jag var ju också där och köpte massor av rosor och ska tillbaka ditt i okt då dom har fått tillbaka alla sorter =)
    Här hemma har bloggandet legat på vila några dagar nu när vi äntligen fick chansen att måla om vårat hus Vitt.
    Så nu är vi äntligen klara och ute regnar det idag så då passa jag på att besöka er andra fina människor =). Jag hoppas att du får en underbar helg och att du är rädd om dig tills vi hörs igen Kram Tina

    SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till