bild

bild

onsdag 10 augusti 2011

Dag 2 Österlenresan


Sista dagen gick vi upp med ottan Carola 6.15 och jag lite senare.. Ivriga för att komma i tid 8.00 till Degerberga antikmarknad som var det stora målet för resan. Innan vi kom fram stannade vi till vid Brösarps backar så jag skulle kunna fota lite. Vilka backar och vilka vyer, svårt att fånga på bild då det är lite svårt och trångt att stanna vid vägen men dessa är fotade från parkeringsplatsen. Degerberga antikmarknad var stort och då menar jag stort... Vi gick halva rundan och sen fikade vi på hembygdsgårdens café med gott kaffe och mackor. Sen fortsatte vi med resten och jag som är en luttrad antikmarknadsbesökare orkade nästan inte hela rundan...så stort var det men oj så kul, och lite fick jag med mig hem...
Denna bilden är tagen påväg till stranden invid skjutfältet F7. Där träffade vi både på får och hästar som går på sommarbete där.Vi var bara tvungna att stanna så jag fick ta några kort. Vilken bokskog. Helt underbart ljus som silar fram genom träden. Sverige är fantastiskt!
Efter ett stopp på Karosserigården som var jättetrevligt sjönk blodsockret drastiskt och koffeinnivån var väldigt låg och inget fik i synhåll... Inte bra, men med lite tankekraft och tur så såg vi denna skylten i ett samhälle vid vägen. Vi svängde in och DÄR var en liten trevlig trädgård och i huset var det ett surdegsbageri och café. Kunde ju inte bli bättre. Gott kaffe och bullar gjorda på surdeg som var jättegoda och underbart goda bröd som vi köpte med oss hem.
Kinbageri heter stället och det ligger i Östra Vemmerlöv.Ägarinnan själv med sitt hjärtebröd.

Dottern i bageriet i full fart med att baka.
Ja så åkte vi hem till lägenheten och packade om för hemfärd. En underbart trevlig helg med många intryck och upptäckter och fantastiskt trevligt sällskap. Österlen har jag absolut tagit till mitt hjärta och hit kommer jag att åka till igen och det snart. Jag ska faktiskt åka dit med kören nästa helg....spännande.

Tack igen Carola för att du frågade och tog mig med.
Må så gott!
Stor kram Eva.

3 kommentarer:

 1. Brösarps backar har även vi passerat under vår lilla road-trip, maken och jag. Bokskogar är fantastiska, vilket ljus när solen silar ner genom lövverket. Det ska bli spännande att se vad du fick med dig hem från antikmarknaden, för vi får väl se??

  Kramar,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Österlen besökte vi också i somras. Vi åkte vägen från Oskarshamn med övernattningar i Karlskrona, Ystad och Simrishamn och däremellan en massa mysiga stopp på vägen. Brösarps backar passerades bland annat. Österlen är strålande vackert!

  Kram Elin - Fiffiga Systrar

  SvaraRadera
 3. Hej Eva! Har just hittat din blogg! Det ser ut som en underbar tripp till Österlen! Jag och Jocke var där förra sommaren och då sov vi över bak i bilen dä rpå skjutfältet vid haväng tillsammans med får och hästar, jättemysigt! Kram Mimmi (fam. johansson)

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till