bild

bild

måndag 1 augusti 2011

Österlenresan fortsättning...

Ja här kommer det mer bilder och tips som jag bara måste dela med mig och det är fortfarande dag 1...

Underbart ställe som vi hittade eftersom Tina som har bloggen Vackramagnolia hade tipsat om det på sin fina blogg. Vi var ute och körde efter att ha stannat på en loppis i närheten och där var det. Jippie vi hittade! Svängde in och bakom huset in på gården var det en rosplantskola. De hade rotäkta sorter och vilka exemplar!Dessa fick jag med mig hem.


Tyvärr kommer de inte att fortsätta med sin rosförsäljning mer än i höst, men om ni har möjlighet åk dit och handla, för finare rosor var det länge sen jag sett. Raskarums plantskola heter stället och jag rekommenderar det varmt.

Efter Raskarum så åkte vi till Mandelmanns Trädgårdar som jag velat besöka sen de var med i Trädgårdsfredag. Det började regna, men vad gjorde det när trädgården var jättemysig och självaste Mandelmann stod i kassan och tog betalt och var sådär helt underbart sig själv som han var i programmen. Härligt med såna människor!


Gustav Mandelmann själv.


Vilken trädgårdskonstnär hans fru Marie är. Titta på dessa rabatter och odlingar av grönsaker. Helt otroligt underbara.


Vi inhandlade inte så mycket men dock ett stort fint salladshuvud som blev grunden till vår middag vilken bestod av kycklingfilé, knaperstekt bacon, chevré och honung. Till det ett gott ekologiskt vin. Hur gott som helst.
Återkommer med dag 2...

Kram Eva.

1 kommentar:

 1. Ser att vi är många som styrt kosan ner mot Österlen under sommaren=) Där är det så vackert och det finns så mycket fint man vill se men tyvärr räcker inte tiden till, man måste välja...

  Så vackra rosor du fick med dig hem!

  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till