bild

bild

måndag 23 april 2012

Information till besökarna på Antik & Vintagemarknaden och Trosaloppan ...


Hej.

Lite information för er besökare angående marknadshelgen. Under Antik & Vintagemarknaden kommer vi att ha organiserad parkering i centrala Trosa. Vi nyttjar alla parkeringar i stan både för utställare och besökare. Kör bara mot Trosa så möter ni parkeringsvakter från Trosa Edanö Innebandyklubb som lotsar er rätt. Kostnaden för parkeringen är 40:- och då går hälften till föreningen. Ni får en p-biljett och en karta där vi visar på vilka ställen marknaden är förlagd, var ni finner bra fika och matställen och var det finns offentliga toaletter. 

Antik & Vintagemarknaden äe mellan 9-17 på lördagen och
Trosaloppan mellan 10-15 på söndagen. På söndagen är det fri parkering.

Det finns fortfarande plats kvar både på Antikmarknaden och på Trosaloppan så det går bra att skicka in anmälan eller ringa och boka först.

I affären har vi öppet hela veckan utom måndag från 11.00.
Välkommen!

Hälsningar Eva med personal.

4 kommentarer:

 1. Ska bli riktigt kul.
  Vi är några som från stockholm som bara måååste besöka marknaden.

  SvaraRadera
 2. Trevligt!
  Ni är mycket välkomna.

  Bästa hälsningar

  Eva

  SvaraRadera
 3. Vilken kanongrej, ska bli jättekul att få frossa bland fina saker två dagar i rad, och förhoppningsvis fynda något!:)
  Jag ska tipsa om det på min blogg:)
  Ha de så gott!
  Marianne

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Trevligt att du tycker. Nu ser vi ut att ha vädret med oss också så det kan ju bara bli bra..;-)
  Ha det gott du också.
  Eva

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till