bild

bild

måndag 28 maj 2012

Prag

I Prag var det härligt väder, fina hus, god mat och öl och många långa promenader för att se allt.. Mucha museét, Astronomiska uret, Karlsbron, Judiska begravningsplatsen..., Gamla staden, Pragborgen, Sankt Veitsdomen, S:ta Agnesklostret och 
Folkets Hus med sin underbara Art Noveau stil.

Vilken gatubelysning...


Utsikt från berget på Lilla sidan..


Jag skulle vilja se Bella bajsa på en påse...vilka väluppfostrade hundar de verkar ha. Faktiskt var det mycket hundar men rent och fint.


 Denna backen gick vi uppför på Lilla sidan...oj helt slut sen men hittade en jättetrevlig restaurang på torget där vi åt och drack god öl innan vi fortsatte uppåt en bit.


Utsikt från Karlsbron mot berget vi besteg..


Judiska begravningsplatsen. Lugnt och stilla och en speciell stämning..


Vi kan verkligen rekommendera Prag. Vi var där i 3 nätter och flög direkt 
och det var precis så det räckte med tid och ork om man ska göra själva staden.

Nu hemma och i affären har vi öppet alla dagar från 11.00

Välkommen!

Hälsningar
Eva, Lena, Camilla och Monica.

2 kommentarer:

 1. Jag skulle verkligen vilja åka till Prag. Jag har varit i Budapest och dessa båda städer tävlar väl lite om vilken av dem som är vackrast. Därför vore det ju kul att ha sett båda=)

  Önskar dig en fin början på veckan!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Ja jag vill gärna se Budapest också så det får bli en av nästa resmål..

   Ha det gott.
   Kram Eva.

   Radera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till