bild

bild

söndag 2 september 2012

Höst och lugnt i TrosaHej.

Här i Trosa är det faktiskt rätt lugnt så ska ni besöka oss så är det rätt tidpunkt just nu. Det mesta är öppet och man slipper trängas i butikerna och på caféerna. Det mesta är ju öppet året runt och vädret är ju toppen....

Vi har fyllt på affären med massor med trevliga varor. Idag kom en leverans med marmelader och den populära Rödbetsmarmeladen har vi igen tillsammans med Krusbärsmarmelad, Vildhallonmarmelad och Whiskylingon. Gott till en god kopp te en kulen septemberkväll..

Fina höstservetter, höstpynt och så har Camilla och Lena gjort fina hjärtan och kransar till er som inte vill pynta själva. Vi har även fått påfyllning av det antika sortimentet också. Kommer med fler bilder på kransar och hjärtan när jag lyckats få in bilderna..jag har bytt till en smartphone, tro det eller ej...jag är inte så antik längre.Själv ser jag fram mot en fin höst med frisk luft och många sköna promenader med Bella vår portis. Hon är vår ögonsten och är så klok och underbar. Nu kan vi släppa henne fritt på tomten också för staket har kommit upp i sommar och det är så skönt. En och annan ny rabatt har jag också hunnit med och gjort men det har varit dåligt med ogräsrensningen...Det får jag ta igen nästa år istället. Floxen blommar för fullt och fortfarande finns det några rosor på buskarna och nu väntar jag bara på att börja göra äppelmos. Det är sommaren på burk tycker jag och det finns inget godare att ha på gröten.

Ha en riktigt trevlig vecka.

Öppettider f.o.m nu är:

Tisdag-fredag    11-17 
(förutom 4 september för då ska jag på kurs och då är det stängt i affären.)
Lördag-söndag  11-15

Välkommen!

Hälsningar från Eva, Lena, Camilla och Monica.

2 kommentarer:

 1. Så fint! Man borde verkligen satsa på en höstutflykt. Har ni öppet hela hösten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har öpppet året om.
   Lite olika öppettider dock men
   sept tis-sönd,
   okt tis-lör, (ev. stängt för sem. 1 vecka)
   nov tis-sön,
   dec mån-sön
   och tider ser du här på bloggen.

   Varmt välkommen!

   Radera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till