bild

bild

lördag 25 februari 2017

Nu går snart flyttlasset...

Hej.

Nu laddar vi för att packa i dagarna tre. Imorgon söndag 26/2 är sista dagen vi har öppet på Fiskargatan 7. Nästa vecka packar vi och flyttar hela butiken till Västra Långgatan 18 (f.d Albins) och byter namn till Albins & Vera. Den 23/3 öppnar vi sen vår nya butik med hela Veras sortiment och utökar med mer garn och sybehör, te i lösvikt, färdigmalet kaffe och en massa smått och gott i form av konfektyrer och tillbehör.

 I nästan 13 år har vi funnits på Fiskargatan 7 vid Östra Hamnplan i Trosa. En butik som har förändrats under åren. 2004 öppnade vi, 2008 satte vi upp vårt växthus och tog in trädgårdstillbehör, 2009 byggde vi in baksidan och fick vårt trevliga ute/innerum, 2016 började vi med garn och nu 2017 flyttar vi. 

Under åren har vi träffat fantastiskt trevliga människor. Kunder som blivit som goda vänner; som kommit in och pratat en stund,; som vi hjälpt oss med olika saker och kunder som tagit med sina goda vänner för att visa vår butik. 

Det är med respekt och ödmjukhet som vi tar över det anrika och välbesökta Albins. För oss är det viktigt att ta tillvara på den gamla Albinsandan, men också utveckla och förnya med varsamhet. Så ni kommer att känna igen Veras i Albins & Vera och förhoppningsvis också känna igen Albins.

Nu kavlar vi upp ärmarna och sätter igång med flytten.

Välkommen till oss 23/3 10.00.
Vi bjuder på fest torsdag-söndag  med olika aktiviteter och erbjudanden varje dag.

Titta gärna in hos oss på Facebook, Albinsovera.

Varmt välkommen till Albins & Vera önskar
Eva, Camilla, Lena och Monica.
Från i sommar utökas personalen med Vera och Josefin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till