bild

bild

måndag 9 oktober 2017

Hösten är här och med den...


Hösten är här och med den fina nya mönster på Järbo garns hemsida, se här. Ett annat hett tips ser du längre ner på sidan. 
Vi har fått in Skansens fina mönster i servetter, brickor, coasters, tändsticksaskar och påsar. Även Bersåmönstret i handdukar, underlägg, servetter, tändstickor mm. Fina som presenter eller till dig själv. 

I våra garn- och sybehörshyllor fyllts det på regelbundet och vi väntar in nya fina knappar. Vi tar emot beställningar av garn från Järbo garn om det är något speciellt du vill ha. Nytt utskick i vår kundklubb är på gång. Är du inte med ännu så mejla oss här så missar du inte något. 

Vi planerar vår första stick- och virkkurs för nybörjare. Vi kommer att visa grunderna i både stickning och virkning samt tipsa på lättare mönster och garner att börja med.
När: Tisdag 17/10 18.30-20.30 

Kostnad 100:-/person och då ingår instruktion, startkit stick- eller virk, kaffe/te med macka och något gott efter.  Under kvällen har vi fina erbjudanden på garn. Begränsat antal deltagare så först till kvarn...

Ni som är lite mer avancerade har väl hängt på Järbos knit-along, höstsockan? Om inte så hittar ni beskrivningarna på de två första avsnitten här. Och vi har garnet så klart...

Och missa inte vårt fina erbjudande på antika saker denna veckan.
Välkommen till oss.
Hälsningar Eva, Camilla, Lena, Tina, Monica, Josefin och Vera.


Virkade korgar. Motsvarande garn är Järbos Zpagettigarn.
Bilder från Tasarim Harikalaris Facebooksida. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till