bild

bild

onsdag 16 november 2011

Och så är det snart Advent...

Advent nalkas och det snabbt. Många tycker att Julsakerna är tidig framplockade i affärerna men en kund sa att det är så skönt att handla både pynt och julklappar tidigt för då kan man njuta i december och bara göra det allra nödvändigaste... Tycker det var en bra idé. Slippa allt jagande och alla långa köer i affärerna veckorna före Jul.

Här har vi plockat fram allt för flera veckor sen och redan börjat göra kransar och fina hjärtan att ha på dörren. Adventslådor i rött har kommit in och vi tar 89:-för dem.


De flesta kransar kostar 195:-

Grupper från 119:-

Större hjärtan från 149:-


Mindre hjärtan 69:-

Fina etiketter att sätta på fina glasburkar och flasor med hemgjord sylt eller saft. Eller varför inte ge bort en burk med torkad svamp....39:-/20st.

Apelsinskivor i mängder...

Fina band från 29:-/3m

Tomtepinne


Ett litet axplock av det som vi har i affären just nu. Många fina adventsljusstakar har vi fått in i både modern och gammal stil.

Välkommen!
Kram Eva.

PS. Glöm inte att anmäla er till vår tävling där ni kan vinna smycke från VÅGA. Klicka i övre högra hörnet eller här.


1 kommentar:

 1. Det är lite mysigt att gå runt i butikerna och kika på allt fint pynt som är framplockat. Ännu känner jag ingen stress, men det kommer väl det med. Några julklappar har jag handlat och det känns bra=)

  De är fina de röda adventslådorna och jag gillar de fina mosshjärtana!

  Önskar dig en fin kväll!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till