bild

bild

måndag 3 december 2012

Julmarknad och kallt....


Bild Trosa Turism.

Hej på er.

Solen skiner, lagom med snö och -10 grader. Underbart! Det är dagen efter vår trevliga Julmarknad på Torget och det är rätt lugnt ännu så länge. Idag blir det påfyllning av varor för det var mycket igår. Trevliga kunder och mycket att göra hur roligt som helst. Jag hann ner en sväng på Julmarknaden innan med min kära mor och tog lotter på Röda Korsets tombola i biblioteket och vann lite vinster. En tradition som är så trevlig. Sen var det full rulle precis som det ska vara....och när jag kom hem lös lyktorna på trappen och i kakelugnen brann en brasa....

Idag knarrade det under fötterna och kylan bet i kinderna när jag gick till jobbet men det gillar jag ju. Bella (vår portis) har varit i sitt ess sen snön kom. Hon bara älskar att vara ute och springa i trädgården och borra ner nosen i snön. Jag tror att även hon längtar till Lofsdalen  precis som vi andra i familjen.

Ha en underbart trevlig dag.

Öppet i butiken
Måndag-fredag 11-17
Lördag-söndag 11-16

Välkommen!
Hälsningar Eva med personal.


2 kommentarer:

 1. Härligt med snö till julmarknaderna!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det. Men idag räcker nog det med snö ett tag. Har ni fått mycket ni cokså?
   Ha en bra dag.
   Kram Eva

   Radera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till