bild

bild

fredag 1 november 2013

Trevlig helg!Hej.

Nu har nästan alla löv fallit hos oss och det är redan mörkt på eftermiddagarna. Efter vår fina sommar så känns det faktiskt riktigt mysigt att kura inne och tända ljus och ta promenader med Bella i skogen. Både Bella och jag tycker det luktar så gott fast vi gillar ju lite olika dofter såklart...

I helgen ska jag sjunga i Västerljungs kyrka och i Trosa Stads Kyrka med Capella Vitalis. Det kommer att bli vackert i kyrkan det vet jag men lite sorgligare än vanligt. Många nära och kära som gått bort i år tyvärr. Känns bra att sjunga för dem.

Vi har fått en hel del leveranser i butiken och senast plockade vi upp kransdekorationer och kransar till Jul. Nytt i år är jättefina stjärnor i vitt att dekorera. Höstdekorationer har vi fortfarande en del kvar av och till helgen har vi gjort fina annorlunda hjärtan till gravdekoration.

Titta in till oss och bli inspirerad. Vi hjälper dig att hitta fina presenter och även det lilla extra till hemmet och trädgården.

Välkommen.

Öppet 
måndag-fredag 11-18
lördag-söndag 11-15


2 kommentarer:

 1. Det blir stämningsfullt i kyrkan och så är det så vackert på kyrkogårdarna ny med alla ljus. Önskar dig en fin Alla Helgonhelg!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Hej Regina.
  Tack för ditt inlägg. Ja det var så fint och stämningsfullt. Önskst dig en fin helg denna helgen. Kram Eva

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till