bild

bild

måndag 5 maj 2014

Dagen efter...

Ja så var det dagen efter vår Antik & Vintagmarknad och Trosaloppan. Som vanligt så har vi haft väldigt mycket besökare båda dagarna och helt ok väder. Ja, ja det kom lite regnstänk på lördagen och lite småhagel på söndagen och blåste lite kallt men solen sken mellan molnen nästan hela helgen och humöret var på topp hos både utställare och besökare. En härlig helg med andra ord. 

På Ågården var Peter Pluntky och Nicklas Cederqvist och de jobbade hårt och gjorde över 250 värderingar vilket resulterade i ett bidrag till Rädda Barnen på 2636:- (en del lämnade lite mer i bössan) vilket de var väldigt nöjda med. De som kom med saker för att få en värdering fick en hel del historia kring föremålen och det var många som blev överraskade av priset på objekten. De båda herrarna visade att de kunde sina saker och efter nästan 3 timmar så hade alla som velat fått svar på sina frågor. Tack till Peter och Nicklas för ett jättebra jobb. Vi är mer än nöjda med er insats.Under söndagen så var det den traditionella Trosaloppan igen. 28st säljare med borden fulla sålde bra och köpare gick runt med fulla kassar och var nöjda. En av dem var ju förstås jag själv som inte kunde låta bli att handla. Det är ju så roligt och även miljövänligt att återanvända gamla prylar.
Till slut vill jag tacka alla som varit delaktiga på olika sätt. Framförallt Monica som är en klippa. Ingen marknad utan dig. Jonas som skötte lördagens fördelning av platser i hamnen. Camilla och Lena som jobbade i affären under helgen. Thérese och Thomas på Ågården som lånade ut sin trädgård till värderingen under lördagen. Precis rätt ställe att ha det. Så fint! Malin på Trosa Turism för kanonbra marknadsföring Jesper på Trotab som lånade ut koner, Christer på Rent a Tent i Gnesta för tältet till värderingen, Trosa Köpmannaförening för uppsättning av affischer på dörrar och marknadsföring. Boende runt marknadsplatsen. Fille för att han tog hand om Bella. Listan kan göras lång och jag hoppas jag inte glömt någon. 

Vi ses väl nästa år!
Hälsningar Eva och Monica.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till