bild

bild

söndag 21 november 2010

Ett besök på mina favoritbutiker omkring Örebro


Så har jag varit i Örebro. När jag har tid besöker jag alltid Smultrongården och Tant Grön. 2 väldigt trevliga butiker som är en upplevelse för besökaren men helt olika men båda tilltalar mig mycket. Båda har café så man behöver varken gå därifrån hungrig eller utan påse för det finns hur mycket fint som helst. Nu handlar jag inte så mycket eftersom jag har mitt eget men lite blir det ändå ibland.

Smultrongården som är så mysigt. Lågt i tak men med massor av mysiga prylar och kläder. Här får de plats med mycket på liten yta. Men jag förstår att det ska bli skönt när tillbyggnaden är klar så ni slipper frysa...och får mer yta.
Tänk vilket fint hus de byggt Tant Grön. Genomtänkt och smakfullt och hur mysigt som helst inne. Ni är verkligen duktiga på det ni gör. Skapa stämning med blommor, prylar och fika med gott bröd och goda mackor. En upplevelse att besöka er.


3 kommentarer:

 1. Ååhh vad mysigt det ser ut i dessa butiker, mycket myspys och julinspiration. Men jag har också besökt en mysig butik i helgen, Veras antikt...synd att inte ägaren var på plats;-) Var ju tvungen att åka ner och köpa det vackra röda plåthjärtanet som jag inte vann=) Tur att det fanns ett kvar. Fikade med goda chokladpraliner gjorde vi också hos Marsipanhuset.

  Önskar dig en underbar måndag!
  Kramar,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Hej Eva!
  Så mysigt det ser ut i de där butikerna!!! Verkar som om du hade det trevligt!

  Här är allt bra! Nu ser man fram emot Första Advent när man får ta fram adventsstakarna! Det blir så himla mysigt då!

  Många kramar!!!
  Ann-Helen

  SvaraRadera
 3. Underbart vackert och inspiration så det flödar ur bilderna :)
  Tack för att du visar!
  Kram /Bea

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till