bild

bild

söndag 28 november 2010

Julren som skyltning....Ja så var det dags för skylthelg i Trosa och affärerna klurar vad de ska göra för skyltning i år som kan vinna besökarnas hjärtan och röst....Jag fick en strålande idé tyckte jag. Jag tillverkar en ren...i granris tänkte jag först men ändrade mig till mossa. Här är stommen som mer ser ut som en undernärd kalv... Gissa om det tog tid. Och gissa om den blev tung med all mossa...som var fuktig. Snabbt beslut gjorde att det blev en ren som tog en tupplur medans tomten tog en fika. Om man nu kan se att det ska föreställa en ren....Det blev en jättetrevlig 1:a advent med mycket kunder och trevligt sällskap av Lena. Vi trodde att vi skulle bli ensamna för det har snöat nästan en halvmeter i natt och under dagen. Jättekul att många trotsade vädret och gav sig ut på marknaden och till butikerna.

Ha en bra 1:a adventskväll.
Kram Eva.

1 kommentar:

 1. Oj vilket jobb! Förstår att renen blev tung, men det var ju en kul idé att låta renen ta sig en tupplur medan tomten är och fikar=)

  Nu har jag lagt in en länk...för visst har jag köpt banden hos dig;-)

  Vi har inte fått så mycket snö som ute vid kusterna. Äldsta sonen bor i Gävle och där har de fått 50 cm. Hhmm inte trodde jag väl att snön var här för att stanna!?

  Roligt att ni haft så mycket besökare idag. Nu får du pusta ett tag, i morgon är det en ny vecka och jag hoppas din blir super!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09

Trädgårdsresa till södra England sommaren -09
Vale End

Första stoppet Vale End

En underbar typisk Engelsk cottage garden. Mycket trevliga ägare som visade oss runt med gott humör trots regnskurar. Det bjöds även på gott te och kaffe och hemmagjorda Orange bisquits och andra kakor som var gudomligt goda.Även om inte vädret var med oss så kommer mitt minne av Vale End att vara mycket ljust och trevligt.

Värdinnan själv

Växthuset

Vilken vy!

Vidare till RHS Garden Wisley i Woking

Så åkte vi vidare mätta och glada men väldigt blöta mot RHS Garden Wisley i Woking. Det är en gigantisk visningsträdgård med stor presentbutik och plantshop med allt som man kan tänka sig att behöva till trädgården. Inne i trädgården finns ett stort "växthus" med tropiska växter och en restaurang med hyfsat god mat.

RHS Garden Wisley

Besökare idag


Stora tropiska "växthuset"

Häftigt gräs i trädgården

Häftigt gräs i trädgården

Min favorit Penstemon som jag köpte med mig hem från Beth Chatto Gardens. Hoppas att den klarar sig...

Gunilla Pickards trädgård

Vilken trevlig värdinna och vilken underbar trädgård. Precis såhär skulle jag vilja ha i en del av min egen... Man kan inte tro att landskapet som de bor i är det torraste i Storbrittanien men hon har fått lära sig att spara vatten. Vi var många i gruppen som bara gick omkring och njöt.

Det blev inte sämre av att hon bakat scones och serverade te till. Scones med sylt och grädde, inte clotted cream som det visserligen ska vara till cream tea men godare tycker jag. Hon hade sin man Tim (som visade sig vara en lika trevlig och härlig person som Gunilla) och en väninna till hjälp.

Detta var tills nu höjdpunkten på resan och då hade vi inte kommit halvvägs ännu. Tänk att ha hela 3 dagar kvar..

Framsidan

Framsidan

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Dessa är 2-3 år det gäller att ha tålamod

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Vem vill inte ha ett sånt växthus?

Royal Hampton Court Palace Flower Show

Oj, oj vilket ställe. Stort men väldigt välordnat. En bit att gå från bussen men det var bara trevligt. Väl inne delade vi upp oss och gick och tittade efter intresse för det fanns ALLT som man kunde önska sig. Själv letade jag efter nya leverantörer till min butik och fann ett par stycken som jag kommer att ta in.


Vilken mur

Vilken mur

Lewins, Crockham Hill

Lewins, Crockham Hill
Här är säkert härligt att bo..

Välordnad trädgård

Sissinghurst Castle, Cranbrook

Och så var vi framme vid Sissinghurst Castle. Vilket ställe! Vi tog trapporna upp i tornet och fotade. Men det var knappt, vilken yrsel jag fick.... Några fina bilder blev det dock.

Efter rundvandringen i den stora trädgården som innehöll så mycket underbart tog vi en paus och drack Cream tea idag igen. Mycket gott här också.

De har en jättetrevlig shop där vi botaniserade bland allehanda ting. Jag köpte med mig väska för väskan, 2 jättefina ylleplädar som var gjorda av återvunnen ull och övertygade mig själv om att jag fick väl ha en på mig om det blev för trångt i väskan för med mig hem skulle jag ha dem.

En vy till